TS. Hoàng Kim |
FOOD CROPS IN VIETNAM. rice, maize, cassava, sweet potato, farm and farming. Food crops are crops that used for food products for humans, the major sources of carbohydrates for energy and carbohydrate in diets.The main food crops of the world are corn (Zea Mays L.), rice (Oryza sativa L.), wheat (Triticum sp.), cassava (Manihot esculenta Crantz), potato (Solanum tuberosum L.),Barley (Hordeum vulgare L.), sweet potato (Ipomoea batatas L.) sorghum (Sorghum sp.), millet (Setaria L. Beauv , Panicum miliaceum L., Eleusine coracana L. Gaertn), Corn, rice and wheat account for about 89% of global food production and about 45% calories from all food . The main food crops in Vietnam as rice (7,414,000 ha), maize (1,125,000ha) , cassava (556,000 ha) and sweet potato (162,000 ha) by 2008. see more ... FOOD CROPS http://foodcrops.blogspot.com/ . Current Feed Content at http://feeds.feedburner.com/FoodCrops .Tài liệu dạy và học môn cây lương thực của sinh viên ngành nông học Trường Đại học Nông Lâm TP. Hồ Chí Minh (xem tiếp) Số lần xem trang : 15243 Nhập ngày : 01-08-2010 Điều chỉnh lần cuối : 02-08-2010 Ý kiến của bạn về bài viết này
Khoa học Cây trồng Một số văn bản quy trình, quy phạm cây lương thực(26-09-2010) Giống khoai lang ở Việt Nam(14-09-2010) Sinh học cây lúa(27-08-2010) Cây lương thực Việt Nam hiện trạng và định hướng phát triển(15-08-2010) Tin sắn nổi bật(07-08-2010) Xây dựng thương hiệu cho lúa gạo Việt Nam (26-07-2010) Cây sắn Việt Nam hiện tại và tiếp nối Kazuo Kawano(25-05-2010) Để phát triển sản xuất trái cây bền vững cần có góc nhìn từ người nông dân(01-05-2010) Giống lúa lai F1 thích hợp cho các tỉnh phía Nam(29-03-2010) Giống khoai lang ở Việt Nam(19-03-2010) Trang kế tiếp ... 1 2 3 4 5 6 7 8
|