TS. Hoàng Kim |
FOOD CROPS IN VIETNAM. rice, maize, cassava, sweet potato, farm and farming. Food crops are crops that used for food products for humans, the major sources of carbohydrates for energy and carbohydrate in diets.The main food crops of the world are corn (Zea Mays L.), rice (Oryza sativa L.), wheat (Triticum sp.), cassava (Manihot esculenta Crantz), potato (Solanum tuberosum L.),Barley (Hordeum vulgare L.), sweet potato (Ipomoea batatas L.) sorghum (Sorghum sp.), millet (Setaria L. Beauv , Panicum miliaceum L., Eleusine coracana L. Gaertn), Corn, rice and wheat account for about 89% of global food production and about 45% calories from all food . The main food crops in Vietnam as rice (7,414,000 ha), maize (1,125,000ha) , cassava (556,000 ha) and sweet potato (162,000 ha) by 2008. see more ... FOOD CROPS http://foodcrops.blogspot.com/ . Current Feed Content at http://feeds.feedburner.com/FoodCrops .Tài liệu dạy và học môn cây lương thực của sinh viên ngành nông học Trường Đại học Nông Lâm TP. Hồ Chí Minh (xem tiếp) Số lần xem trang : 15240 Nhập ngày : 01-08-2010 Điều chỉnh lần cuối : 02-08-2010 Ý kiến của bạn về bài viết này
Khoa học Cây trồng Cây Lương thực 11.2015 (09-11-2015) Cây Lương thực 10. 2015(14-10-2015) Cây Lương thực 9. 2015(08-09-2015) Sản xuất kinh doanh lúa gạo ở ĐBSCL(18-10-2013) Nguyễn Thị Trâm, người Thầy lúa lai(02-07-2012) Nguồn gốc một số giống sắn mới (25-06-2012) Hướng phát triển Tây Nguyên bền vững(12-06-2012) Cơ cấu cây trồng ở các tỉnh vùng Tây Nguyên với quan điểm phát triển bền vững(03-06-2012) Đối thoại chiến lược nông nghiệp mới(27-05-2012) Giống sắn triển vọng tại Việt Nam (07-04-2012) Trang kế tiếp ... 1 2 3 4 5 6 7 8
|