TS. Hoàng Kim |
FOOD CROPS IN VIETNAM. rice, maize, cassava, sweet potato, farm and farming. Food crops are crops that used for food products for humans, the major sources of carbohydrates for energy and carbohydrate in diets.The main food crops of the world are corn (Zea Mays L.), rice (Oryza sativa L.), wheat (Triticum sp.), cassava (Manihot esculenta Crantz), potato (Solanum tuberosum L.),Barley (Hordeum vulgare L.), sweet potato (Ipomoea batatas L.) sorghum (Sorghum sp.), millet (Setaria L. Beauv , Panicum miliaceum L., Eleusine coracana L. Gaertn), Corn, rice and wheat account for about 89% of global food production and about 45% calories from all food . The main food crops in Vietnam as rice (7,414,000 ha), maize (1,125,000ha) , cassava (556,000 ha) and sweet potato (162,000 ha) by 2008. see more ... FOOD CROPS http://foodcrops.blogspot.com/ . Current Feed Content at http://feeds.feedburner.com/FoodCrops .Tài liệu dạy và học môn cây lương thực của sinh viên ngành nông học Trường Đại học Nông Lâm TP. Hồ Chí Minh (xem tiếp) Số lần xem trang : 15242 Nhập ngày : 01-08-2010 Điều chỉnh lần cuối : 02-08-2010 Ý kiến của bạn về bài viết này
Khoa học Cây trồng Giống khoai lang ở Việt Nam(18-03-2012) Giống sắn KM419 và KM140(04-01-2012) Giống lúa cho miền Trung và Tây Nguyên(17-12-2011) Kênh ông Kiệt giữa lòng dân (12-06-2011) Cà rốt, nhân sâm của người nghèo(05-06-2011) Học trực tuyến CÂY LÚA (25-03-2011) Sữa và đất hiếm(12-03-2011) Thăm vùng sắn trên đất nước Angkor (20-01-2011) Thực hành sản xuất nông nghiệp tốt cho lúa của Việt Nam (VietGAP lúa)(20-10-2010) Lớp học trên đồng(09-10-2010) Trang kế tiếp ... 1 2 3 4 5 6 7 8
|